Skip links
Δημήτρης Ρούσσος
Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οργάνωσης & Πληροφορικής

Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Οργάνωσης & Πληροφορικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, επικεφαλής της Πράσινης Ομάδας του Νοσοκομείου. Με πτυχίο Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο της πληροφορικής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, έχει συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση σημαντικών έργων ψηφιοποίησης της υγειονομικής περίθαλψης.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ο Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος (EMR), το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας (ΟΠΣΥ ΔΗΛΟΣ) των Μονάδων Υγείας των Κυκλάδων και το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ), τα οποία έχουν βελτιώσει τη φροντίδα των ασθενών και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Το 2021, η προσήλωσή του στη βιωσιμότητα οδήγησε στην ένταξη στην Πράσινη Ομάδα του νοσοκομείου. Υπό την ηγεσία του, η ομάδα οδηγεί το ίδρυμα προς πιο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου έχει ξεκινήσει ένα αξιέπαινο ταξίδι, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Health Care Without Harm Europe για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης του άνθρακα. Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά μια ευρύτερη δέσμευση για περιβαλλοντική διαχείριση και τοποθετεί το νοσοκομείο ως ηγέτη στη βιώσιμη υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή.

This website uses cookies to improve your web experience.